mikaeltorppa

Ihmisen ja simpanssin geneettinen yhtäläisyys on myytti

  • Ihmiset ja simpanssit ovat hyvin erilaisia ​​ja tämä on selvinnyt vertailtaessa Y kromosomeja.
    Ihmiset ja simpanssit ovat hyvin erilaisia ​​ja tämä on selvinnyt vertailtaessa Y kromosomeja.

Y-kromosomi-sokki

Tutkijat eivät olleet valmistautuneet siihen mitä he löytäisivät, kun he saivat sekvensoitua (määrittää DNA:n emäsparien ("kirjainten") järjestys) simpanssin Y-kromosomin jonkin aikaa sitten ja vertasivat sitä ihmisen Y-kromosomiin.

Massachusettsissa sijaitsevan Cambridgen Whitehead Institude for Biomedical Research:n (Whiteheadin instituutti biolääketieteelliselle tutkimukselle) David Page sanoi: "Y on täynnä yllätyksiä". Dr Page ja hänen työryhmänsä olivat juuri saaneet selville,että simpanssin ja ihmisen Y-kromosomit ovat "kauhistuttavan erilaisia toisistaan".

Miksi Dr Page käytti sanaa "kauhistuttavan"? Koska hän uskoo evoluutioon - siihen että simpanssit ovat meidän lähimpiä kehitysopillisia sukulaisiamme. Mutta Pagen työryhmä huomasi, että simpanssin Y-kromosomissa oli vain kaksi kolmasosaa erilaisten geenien tai geeniperheiden määrästä verrattuna ihmisen Y-kromosomiin, ja vain 47% proteiineja koodaavia osia ihmiseen verrattuna. Lisäksi yli 30%:lta simpanssin Y-kromosomista puuttuu vastaava osa ihmisen Y-kromosomissa ja toisinpäin.

Nähtyään nämä ja muut jyrkät eroavuudet Y-kromosomien välillä,Page sanookin nyt: "sukulaisuussuhde ihmisen ja simpanssin Y-kromosomien välillä on hajonnut käsiin."

Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että Page ja hänen tutkijakollegansa epäilisivät evoluutiota. Todellakin, ovelasti sepitetty teksti tieteellisessä julkaisussa Nature:ssa ilmoitti, että "Nopea evoluutio loitontaa simpanssin Y-kromosomia ihmisen vastaavasta. Pagen kielenkäyttö kuitenkin turvautuu paljastavasti luojankaltaisiin voimiin selittääkseen simpanssin/ihmisen perimän alkuperää: "Näyttää siltä että simpanssin ja ihmisen sukulinjoissa on tapahtunut Y-kromosomissa dramaattinen peruskorjaus tai uudelleenkeksiminen".

On todellakin paljon järkevämpää, että ihmisen ja simpanssin Y-kromosomien "merkillisellä eroavuudella" ei ole mitään tekemistä oletetun kehitysopillisen syntyperän kanssa, vaan että ne ovat kaikesta päätellen suunnitellut sellaisiksi. Suunnittelu ei selitä ainoastaan Y-kromosomeja, vaan myös miksi yleensäkään on kromosomeja. Ne eivät todellakaan muodostuneet sattumalta.

1.Moos.1:26 Ja Jumala sanoi: "Tehkäämme ihminen kuvaksemme, kaltaiseksemme; ja vallitkoot he meren kalat ja taivaan linnut ja karjaeläimet ja koko maan ja kaikki matelijat, jotka maassa matelevat."
1:27 Ja Jumala loi ihmisen omaksi kuvaksensa, Jumalan kuvaksi hän hänet loi; mieheksi ja naiseksi hän loi heidät.

Room.1:20. Sillä hänen näkymättömät menonsa, nimittäin, ijankaikkinen voimansa ja jumaluutensa nähdään hamasta maailman luomisesta, jotka ymmärretään niistä, jotka tehdyt ovat: ettei he taitaisi itseänsä syyttömiksi sanoa.

David Catchpoole, Filosofian tohtori (kasvifysiologia).

http://creation.com/y-chromosome-shock

Lue myös geenitutkija Dr Robert Carterin artikkeli "Simpanssin Y-kromosomi on radikaalisti erilainen kuin ihmisen" (englanninkielinen).

Tässä geenitutkija Dr Robert Carterin analyysia aiheesta:

The Myth of One percent

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (25 kommenttia)

Käyttäjän HannesV kuva
Hannu Valjakka

Edelleen kysyn,millainen pätevyys sinulla on käsitellä tällaisia asioita,muutakin pätevyyttä,kuin raamatun ja sauluslähetyksen antamaa.
Ihan aikuisten oikeesti usko itse ja kavereittesi kanssa,kuten haluat,se ei kuulu kenellekkään,mutta älä tyhmistä itseäsi tällatavoin julkisesti,fiksulta tämä ei näyty vaikka sellainen tarkoitus lienee on.Syntyy aivan toisenlainen epäilys.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Ihmisen ja rotan DNA ovat hämmästyttävän lähellä toisiaan.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Eihän Torppa edes ymmärrä mistä kyse siteeratessaan hömppäsaittia creation.com.

Y-kromosomi on vain yksi ihmisen 23 kromosomiparista.

http://humanorigins.si.edu/evidence/genetics

Käyttäjän HannesV kuva
Hannu Valjakka

Aivan,sen minäkin ymmärrän,ihan kansakoulupohjalta,ettei nämä ole oman ajattelun tulosta,kun näitä julkaistaan ikäänkuin omina,tulee mieleen,kuinka ylivertaisina nämä kokevat itsensä ja kuinka tyhminä meitä muita pidetäänkään.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Se kumminkin määrää Lauri Gröhninkin sukupuolen. Vai eiks sill niin väliä?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Hyvä avaus. Jokainen saa uskoa ja kirjoittaa mitä tahtoo, kun ei loukkaa tahallisesti ketään.

Puuttuva lenkki ihmisen ja eläimen välissä olemme me itse, Konrad Lorenzia lainaten.

Käyttäjän HannesV kuva
Hannu Valjakka

Jokainen toki saa uskoa ja kirjoittaakin mitä tahtoo...miten sitten tuo tahallinen loukkaaminen..nämä kirjoitukset eivät ole tahattomia.Niillä on tarkoituksensa.Kun kysyy,kenelle,niin vastausta ei tule.Jokaisen lukijan henkilökohtaiselle vastuulle jää se,loukkaantuuko henkilökohtaisesti vaiko ei ja ennekaikkea,jos loukkaantuu,niin missä määrin.Minun "loukkaantumiseni"on enneminkin kollektiivista...koko muu maailma on kaikessa väärässä,nämä muutamat ainoat,jotka tietävät miten asiat "todella" ovat ja ainoat jotka tietävät "todelliset" perusteet..valtavaa ylimielisyyttä se on ja siten myös loukkaavaa..jos asiaa ajattelisi uskonnollisessa kontekstissa,niin jossain virressähän muistaakseni sanoaan
..nöyryyttä,hiljaisuutta jumala rakastaa...toteutuuko tämä näissä julistuksissa..olet niin väärässä,niin väärässä.. teet väärin..teet syntiä..minä ja vain minä tiedän..eräs helluntailaisista eronnut kaveri puhui jumalansa auktoriteetin itselleen ottaneista ihmisistä..osuvasti sanottu.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Olin eilen Helsingin yliopiston perinnöllisyystieteen laitoksen 90-vuotisjuhlassa. Tilaisuuden esitykset osoittivat miten valtavasti DNA tutkimuksessa on edistytty, miten menettelmät ovat parantuneet vuosikymmenten saatossa.
Näyttää sille, että tämä blogi on selvästi tarkoitushakuinen, eikä perustu relevanttiin tieteelliseen tietoon, eikä taida kirjoittja millään tavoin laajemmin tuntea aihetta, josta blogissaan kirjoittaa.

Käyttäjän HannesV kuva
Hannu Valjakka

Tarkoitushakuinen..juuri niin.En ole vielä kertaakaan lukenut näiltä sauluslähetyksen miehiltä mitään rakentavaa.Kaikki muu tässä maailmassa on väärin..asiat,ihmiset ovat väärässä,todistetunkin tieteen vääryys on heidän agendansa.Heidän ainoa todisteensa on raamattu,josta lyödää muutaman sivun kokoinen lausekokoelma ihmisille todisteeksi,josta kukaan muu,kuin nämä herrat itse ei sitä todistusta löydä.Uskonnollisessa paatoksessa on yleensä se vika,että nämä ainoat,kaikista maailman asioista oikeassaolevat julistajat siinä samalla kun julistavat..ettenkö nyt sanoisi torppaavat sen julistuksensa.Siellä raamatussa,jos nyt yhtään oikein muistan puhutaan jotain ylpeyden synnistä..tämän alle pistän myös sen kaikkitietävyyden synnin ja etenkin silloin,kun selkeästi ei tiedetä,eikä edes ymmärretä itse asiasta mitään.Saati,että pystyttäisiin todistamaan mitään.

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Irjan kanssa samoja näkemyksiä, eikä Torpan väitöskirjaa aiheesta ole edelleenkään näkynyt, ei niin missään. Hmmm... Koulussa on joskus opetettu, että evoluutio olisi sattumanvaraista. Tuore tutkimus kertoo kuitenkin, että evoluution kulkua voidaan ennustaa yllättävänkin tarkasti. http://www.tekniikkatalous.fi/innovaatiot/tiede/lu...

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Minäkään en kouluaikana satavarmasti uskonut siihen sattumaan ainoana kehittäjänä. Tunsin jonkinmoista sympatia Lamarckiakin kohtaan jota biologian opettaja pilkkasi.

Käyttäjän HannesV kuva
Hannu Valjakka

Ihan näin maatiaisjärjellä,

Jos tuo y-kromosomi on kauhistuttavan erilainen,niin voisko siinä olla se syy,miksi simpanssi on edelleenkin simpanssi ja ihminen on jo ihminen?
Poistaako tämä mitenkään niitä yhtäläisyyksiä tässä y-kromosomissa ja muista tekijöistä puhumattakaan,jotka määrittävät sen,että ihminen on polveutunut apinoista ja että ne ovat lähimpiä "sukulaisiamme" muussa eläinkunnassa.Saisko Mikael tähän jotain omaa vastausta sinulta?

mikael torppa

Hannu jos olisit huolellisesti lukenut blogini tarjoaman informaation niin olisit huomannut sen että tämä y-kromosmin avaaminen paljasti sen että simpanssin sukulaisuus ihmiseen on yhtä kaukana kuin esimerkiksi kanan uskotaan olevan. Kaiken lisäksi kana ei ole edes nisäkäs ja joka evoluutio-uskomuksien mukaan polveutuu dinosauruksista.

Dr Robert Carter: "The 30% difference among human and chimp MSY regions was a shock. This amount of difference was expected between the autosomes of human and something like chicken (to use their example), and chicken is not even a mammal. Finding this much difference in one of the sex chromosomes was huge."

Miksi y-kromosomi on tärkeä Dr Carter selittää: "From the findings of modern genetics, we have learned that the Y chromosome is a master control switch, affecting genetic expression of thousands of genes on all the other chromosomes. Its effects are so profound that it makes the difference between men and women. The Y chromosome is also very important for studies of heredity and evolution due to its mode of strict paternal inheritance.5 Using Y chromosome sequence data, one can build a family tree of Y chromosomes and use it to chart historical migration patterns of people across the world. Early work discovered that all human males have very similar Y chromosomes. This led to the conclusion that there was a single male ancestor for the entire world population, called Y-Chromosome Adam."

http://creation.com/chimp-y-chromosome

Sukulaisuus ihmisen ja simpanssin välillä ei perustu tieteelliseen näyttöön se on ainoastaan kehitysopillinen "myytti".

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Senhän jo näkeekin, että Torppa on enemmänkin kanan näköinen kun jonkun simpanssin tai muunkaan älykkään apinan puhumattakaan homo sapiensiksi nimitetystä apinalajista.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen Vastaus kommenttiin #22
Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Täällä vielä hiukan faktaa. Selkeää ymmärrettävää tekstiä. Ihmisen ja apinan geenit eroavat toisistaan vain vähän: Luepa: http://tieku.fi/kysy-meilta/ihmisen-ja-apinan-peri...

Ihmisen ikiomat geenit: http://ohjelmaopas.yle.fi/artikkelit/tiede/tiedeuu...

Jos voimasi ja kykysi riittävät voisit hyvin myös seurata tänään tätä ohjelmaa:
Tiedeohjelmia tänään 30.11. Klo 16.20, YLE Teema
Tiededokumentti: Geneettinen koodimme
Elämän kirja. Yksi tieteen historian merkkipaaluista saavutettiin vuonna 2000, kun koko yhden ihmisen perimä onnistuttiin tuolloin lukemaan. Tiedemiehille avautui huimia näkymiä ihmissuvun varhaisvaiheisiin. T: BBC.

Käyttäjän HannesV kuva
Hannu Valjakka

Luin tuon tieteen kuvalehden linkin..niinpä niin..kaksi tai viisi prosenttia..todella kauhistuttavaa :))
Pitää lukea tuo toinenkin linkki ja ehdottomasti katsoa tuo ohjelma.

mikael torppa

Irja tuo tieteen kuvalehden artikkeli on valmistunut ennen kuin tutkijat saivat sekvensoitua (määritettyä) simpanssin DNA:n emäsparien ("kirjainten") järjestys Y-kromosomissa. Tämän määrittelyn myötä selvisi että kuvalehdenkin esiin nostama vanha uskomus 99% samankaltaisuudesta on myytti.

Blogini käsitteli juuri tätä tutkimusta simpanssin y-kromosomin "avaamisesta" joka tapahtui paljon sen jälkeen kun linkittämäsi artikkeli ilmestyi. Kun simpanssin y-kromosomin avaamisen jälkeen simpanssin y-kromosomia verrattiin ihmisen y-kromosomiin totesi kyseisen tutkimuksen johtaja Whitehead instituutin David Page: "sukulaisuussuhde ihmisen ja simpanssin Y-kromosomien välillä on hajonnut käsiin."

Mielestäni on epäkorrektia tarjota muka faktana sellaista aineistoa (tieteen kuvalehden artikkeli) joka perustui uskomuksiin ennen simpanssin y-kromosomin avaamista. Epäkorrektia siitä tekee varsinkin se että blogini perustui juurikin tämän vanhan "myytin" tieteelliseen kumoamiseen joka tapahtui kun simpanssin y-kromosomi saatiin avattua.

En tiede linkitikö tarkoituksella vanhan artikkelin (myytin) jolla pyrit kumoamaan sen jälkeen tapahtuneita "tieteellisiä" läpimurtoja vai oliko kyseessä vahinko. Jos oli kyseessä jälkimmäinen vaihtoehto niin suosittelen lukemaan ensin huolellisesti sen mitä arvostelee.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Tiesitkö edes, että y-kromosomi on vain koirailla. Tiedätkö monta kromosomia on ihmisellä. Et kuitenkaan ole alan asiantuntija, etkä tunne tieteellistä kirjallisuutta alalta kuin jonkin yhden kirjoituksen näkökulmasta. Minulle selostuksesi ei riitä vakuuttamana yhtään mitään.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Tästä voisit vaikka hankki artikkelin: Annu Rev Genomics Hum Genet. 2012;13:83-108. doi: 10.1146/annurev-genom-090711-163855. Epub 2012 Apr 5.

Genomics and genetics of human and primate y chromosomes.

Hughes JF, Rozen S.

Source

Howard Hughes Medical Institute, Whitehead Institute, and Department of Biology, Massachusetts Institute of Technology, Cambridge, MA 02142, USA. jhughes@wi.mit.edu

Abstract

In mammals, the Y chromosome plays the pivotal role in male sex determination and is essential for normal sperm production. Yet only three Y chromosomes have been completely sequenced to date--those of human, chimpanzee, and rhesus macaque. While Y chromosomes are notoriously difficult to sequence owing to their highly repetitive genomic landscapes, these dedicated sequencing efforts have generated tremendous yields in medical, biological, and evolutionary insight. Knowledge of the complex structural organization of the human Y chromosome and a complete catalog of its gene content have provided a deeper understanding of the mechanisms that generate disease-causing mutations and large-scale rearrangements. Variation among human Y-chromosome sequences has been an invaluable tool for understanding relationships among human populations. Comprehensive comparisons of the human Y-chromosome sequence with those of other primates have illuminated aspects of Y-chromosome evolutionary dynamics over much longer timescales (>25 million years compared with 100,000 years). The future sequencing of additional Y chromosomes will provide a basis for a more comprehensive understanding of the evolution of Y chromosomes and their roles in reproductive biology.

PMID: 22483277 [PubMed - indexed for MEDLINE]

Käyttäjän HannesV kuva
Hannu Valjakka

Kun nyt katselen tässä tätä keskustelublogia,niin mietin miksi Mikael ei osallistu keskusteluun??
Joudun siis olemaan omien päätelmieni varassa ja kenties väärässäkin..
Alustajan keskustelemattomuus kertoo yleensä kirjoituksensa julistuksenomaisesta tarkoituksesta,oman agendansa todistelemisesta.
Voi olla kyse ylimielisestä ajatuksesta,ettei noiden tyhmien pakanoitten kanssa voi keskustella.Voi olla kyse viitseliäisyydestäkin,pitäis kaivaa joitain kymmeniä raamatunlauseita,ei jaksa tai niitä ei kenties ole.Voi olla,ettei alustaja osaa ja sieltä mistä kirjoitus on kopioitu,ei keskustelulle kaavaa löydy,koska sekin on vain yhden miehen julistus.
Vai onko ajatuksen kanssa sama pohja,kuin siinä,ettei "terroristien"kanssa neuvotella?

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Et ole Hannu yksin ihmettelysi kanssa. Olen tiedustellut tältä herra Torpalta moneen otteeseen aiemmissa näissä kummallisissa propaganda-avauksissa aikuisten oikeita perusteita hänen kummallisiin väitteisiinsä siitä, että universumi olisi muka vasta vaatimattomat 6000 vuoden ikäinen.

Alla oleviin epäloogisuuksiin ei ole edelleenkään järjellistä vastausta kuulunut, mitkä seikat ovat siis ristiriidassa nuoren maan kreationismin kanssa. Ja veikkaanpa ettei vastausta ihan heti kuulukaan, koska sattumoisin nämä aiheet eivät ole suoraan copypastettavissa amerikkalaisten hihhuleiden propagandasivustoilta.

Miksi tuolla paljon kauempana on protogalakseja mutta niitä ei ole täällä lähempänä.

Miksi ihmeessä jumala loi törmääviä galakseja.

Miksi mm. antarktiksen jäässä ei ole pienintäkään merkkiä maailmanlaajuisesta vedenpaisumuksesta.

Miksi aboriginaalit harrastivat korkeakultturria jo 50 000 vuotta sitten.

Ym, ym, ym..., lista on itse asiassa loputon ;D

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Nyt kun vielä katsoin millä sivulla artikkelisi on, kysehän ei ole mistään tieteellisestä artikkelista vaan ihan muusta. Mustaa yritetään vääntää valkoiseksi. En enää keskustele tällaisesta aiheesta kanssasi.